Els nens i nenes d’entre 9 i 11 anys que participaven en el Consell d’Infància de Sant Boi el 2018 van co-dissenyar l’àrea de jocs Jardins de l’Astasieta perquè respongués als seus gustos i necessitats, sent inclusiu i accessible per a tothom.

El parc porta el nom de l’Astasieta, qui era una reconeguda llevadora de la ciutat durant el S. XX. Les llevadores eren, fins fa ben poques dècades, les responsables d’assistir a les mares en els parts. Només es cridava als metges –quan n’hi havia- en cas de complicacions. La senyora Del Hoyo Astasieta fou, després de la guerra civil, juntament amb la senyora Dominica, qui va assumir aquesta responsabilitat, a Sant Boi, en els difícils anys de la postguerra i fins ben entrada la dècada dels seixanta. Eren temps en que, en general, es paria a casa i quan les futures mares s’acostaven a l’hora de donar a llum, es posaven en contacte amb la llevadora perquè prestés assistència sanitària.

Els nens i nenes del Casal d’Estiu 2021 de l’entitat Minicoope van assistir a la festa d’inauguració dels Jardins de l’Astasieta i van voler retre homenatge a aquesta figura de la ciutat a través de la creació d’un relat inspirat en ella. Van escriure la història conjuntament i després la van compartir en veu alta durant el dia de la inauguració.

Posteriorment, l’Ajuntament ca considerar que era una innovadora activitat de comunicació de la bona pràctica Reforma de la zona de jocs infantil Jardins de l’Astasieta, i per això ha adaptat el relat per convertir-lo en aquest breu conte il·lustrat per una artista veïna de Ciutat Cooperativa-Molí Nou. 

 

Publicat per nmoreno

Envia una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*