La remodelació urbana de Barri de Ciutat Cooperativa – Molí Nou continuarà durant el 2022, però fins ara s’han invertit gairebé 4 milions d’euros en la millora de l’accessibilitat dels seus carrers i places i la peatonalització amb espais verds entre els blocs.

Mira el vídeo per veure el resultat! Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i Javier López, regidor del barri Ciutat Cooperativa – Molí Nou, ens expliquen la tranformació que està vivint el barri. Per la seva banda, el veïnat ens ha mostra a través del seu testimoni i què ha suposat per ells i elles aquestes millores urbanístiques.

La remodelació del barri Ciutat Cooperativa – Molí Nou, és una bona pràctica del l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Capaci[u]tat que compta amb un pressupost total de 4,5 milions d’euros, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya FEDER 2014-2020. Entre el 2018 i el 2021, s’han invertit 3,9 M€ resultant en les millores que s’expliquen al vídeo.

L’actuació forma part de l’operació Scoope i afecta principalment quatre vies del barri: carrer Pau Casals, carrer Eduard Toldrà i carrer Lluís Companys. 

També s’ha remodelat la zona entre edificis, coneguda com interblocs. La urbanització del barri va començar en 1963, fruit de principis cooperativistes, i va ser entre 1965 i 1975 quan va tenir lloc la construcció dels blocs de pisos i habitatges del barri. La zona de interblocs havia quedat destinada per ser usada com a aparcament per a vehicles. Alguns interblocs tenien grans jardineres, però amb la construcció de nous ascensors als exteriors dels edificis, també s’ha perdut espai. Amb la remodelació d’aquesta zona s’ha volgut posar a les persones en el centre dotant de nous espais per a la vida social, i petits espais verds.

Aquesta operació tindrà un impacte per a la ciutat de Sant Boi de Llobregat, i concretament en el barri de Ciutat Cooperativa, que té 10.099 habitants.

Publicat per mireia

Envia una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.


*