L’objectiu temàtic del projecte és el 9: Promoure la inclusió social, lluitar contra la pobresa i contra qualsevol tipus de discriminació.

Aquesta operació aglutina diferents línies d’actuació de l’OT9 per tal de facilitar la visió global de regeneració i innovació.

Regeneració urbana per obtenir un espai públic de qualitat i la creació d’eixos de vianants de connexió interior entre els diferents espais del barri, d’est a oest i amb l’Hospital i l’estació de FGC. Un espai públic més accessible substituint per exemple escales per rampes i instal·lant un ascensor, que generi més autoestima i satisfacció als veïns del barri.

Juntament amb la creació d’un nou espai de centralitat, rehabilitant un conjunt edificatori de 700m2, es generarà un punt de referència al barri destinat a centre cívic, amb diferents espais, sala multifuncional, despatxos per a entitats, biblioteca i una aula de formació. Un espai idoni per donar aixopluc a projectes d’emprenedoria social així com l’atenció a la gent gran mitjançant polítiques d’envelliment actiu. De la mateixa manera, ha de visualitzar-se com un impulsor de dinàmiques i sinergies innovadores per al desenvolupament d’actuacions en matèria d’excel·lència educativa, empoderament i capacitació de joves i noves solucions per a la rehabilitació i mobilització del parc d’habitatges.

Un nou entorn, un nou equipament, i un equip de tècnics i tècniques de joventut per reduir els elements que provoquen l’exclusió social detectats, en població de 16 a 25 anys, mitjançant la dinamització juvenil de l’espai públic en clau socioeducativa i d’acompanyament, i la capacitació en competències transversals i tècniques, d’arrelament al territori, d’atenció a la diversitat i de foment de l’autonomia amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat.

Un projecte adreçat a les persones grans i en risc de dependència. L’objectiu és ser un servei d’apoderament i formar les associacions de gent gran que tenen seu al casal de la Gent Gran. Es vol que amb aquest projecte es millori i consolidi els nivells d’autonomia, d’autogestió dels espais municipals, la gestió de les dinàmiques de les mateixes associacions, i l’adaptació al canvi.

Aquest projecte s’inicia al barri de Ciutat Cooperativa – Molí Nou, donant continuïtat i transferència de coneixement al barri de Camps Blancs i la resta de districtes de la ciutat.

Aquestes accions que estan descrites i ara agrupades en l’operació sCOOPE, alguna ja es va iniciar l’any 2017 i està previst que acabin el 2023. L’import total és de 5.363.543 euros, dels quals 2.681.771.5, són en ajut del FEDER.

Publicat per Comunicació Interna


Documents relacionats

Envia una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.


*