L’objectiu temàtic de la operació és el 6: contribuir a la conservació del medi ambient i el patrimoni cultural.

El Palau Marianao, és un edifici que forma part del Patrimoni Arquitectònic Històric Local. L’edifici consta de 4 blocs, de diferents altures, i hi destaquen dues torrasses, és un palauet castell, promogut i construït pel Marquès de Marianao el 1880. L’Ajuntament el va adquirir en els anys ’80.

Durant gairebé tres dècades va ser cedit al Ministeri de Justícia i Interior, i va funcionar com a seu dels Jutjats, fins al 2007 i de l’Oficina de Passaport i DNI de la Policia Nacional, fins al 2016 que es van reubicar al centre de la ciutat. A partir de llavors, l’Ajuntament i l’agència Acc1ó de la Generalitat, van impulsar la creació del Clúster de Salut Mental, centrant al Palau Marianao la major part de la seva activitat.

La rehabilitació contempla la restauració de la façana i coberta de l’ala on s’ubicava la Policia Nacional, el reforç de l’estructura, la dotació d’infraestructures de subministraments, l’obertura d’espais polivalents i el disseny col·laboratiu del futur pla d’usos del centre de formació i impuls de projectes relacionats amb la salut mental.

Les inversions que es duran a terme a través de tres fases successives de projectes, són ampliar la superfície habilitada per a les activitats docents, d’investigació i formació, recuperant pas a pas, els elements constructius, parcialment alguns ja molt degradats, retornant l’esplendor d’altres temps, tant a nivell estètic, patrimonial com funcional. Així com millorar l’eficiència energètica de l’edifici, mitjançant millora de les façanes i de la fusteria existent (mesura passiva), i la instal·lació de noves fonts d’energia alternativa per a autoconsum (mesura activa).

Està previst un cost de 2.200.000 €, dels quals 1.100.000 € serà finançat amb l’ajut del FEDER.

L’operació HEALTHY NODE tindrà diferents projectes:

Publicat per Comunicació Interna


Documents relacionats

Envia una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.


*