L’Objectiu Temàtic és el 9 – Promoure la inclusió social, lluitar contra la pobresa i contra qualsevol tipus de discriminació.

Es tracta d’aconseguir un espai públic estructurat a partir del ja existent, que faci, a més a més, accessibles totes i cada una de les entrades als blocs d’habitatges. En l’actualitat els espais exteriors estan majoritàriament ocupats per jardineres d’obra, que impedeixen l’ús adequat dels mateixos. Aquest fet es veu agreujat per la instal·lació dels ascensors a la via pública, ja que aquests arriben a fer que certes zones siguin impracticables. Així doncs ens trobem amb un espai públic desestructurat que, a més a més està ocupat per elements que n’impedeixen l’ús.
Per tal de resoldre aquesta problemàtica es proposa, per una banda, “netejar” l’espai públic dels elements que el pertorben i, per l’altra, crear un eix central de vianants que connecti el barri d’est a oest al llarg del carrer d’Eduard Toldrà i la seva prolongació. En l’extrem est d’aquest eix es substitueixen les escales i rampes existents per un altre sistema d’accessos, que inclou un ascensor i que permet guanyar espai públic i fer accessibles tots els blocs del voltant.
Tots els espais entre blocs vinculats a l’eix central s’alliberen dels elements que n’impedeixen l’ús adequat, fet que s’ha agreujat amb l’aparició dels ascensors a la via pública.
L’aparcament de vehicles es concentra en els carrers perifèrics i d’accés que s’optimitzen amb aquesta finalitat i s’allibera d’aparcament tot aquest espai central.

La Fase 2.6: Es tracta d’acabar de resoldre tot el front del barri en el primer tram de Lluis Companys, en el que el fort desnivell, es resolt a partir d’uns murs jardinera, que presenten greus problemes estructurals.
L’àmbit principal d’aquesta fase, és la plataforma situada front al gran bloc longitudinal d’habitatges, que actualment té un caràcter quasi de passatge privatiu, ja que està molt mal comunicat, tant amb la plaça central com amb el carrer Lluis Companys.

Aquest projecte forma part de les actuacions de Reurbanització entre els espais entre els blocs i la creació d’eixos verds de l’espai públic a Ciutat Cooperativa-Molí Nou anomenada INTERBLOCKS que ara forma part de l’operació sCOOPE.

Publicat per Comunicació Interna


Documents relacionats

Envia una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*